Google VOIP komt eraan

Dit kon natuurlijk niet uitblijven, nu ook Microsoft VOIP gaat integreren met MSN …

Google heeft een nieuw strijdtoneel gekozen in zijn poging het internet te veroveren. Google heeft aangegeven met een voip-dienst te komen die gaat concurreren met andere aanbieders zoals Skype en Gizmo.


[Via Personal Computer Magazine RSS]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3821

3 reacties

 1. vind het niet erg dat je de concurentie bashed, wel als je haar niet kent. google heeft al een sip / im client sinds mid 2005 genaamd google talk, voor een late revieuw
  http://www.downloadsquad.com/2005/08/23/googe-talk-review/
  de zin “nu msft ook voip gaat integreren” ka je zelfs toch ook niet serieus nemen? ik gken geen een dienst die de laattse 3 jaar is geintroduceerd waar google niet minimaal een cycle (5-10 maanden ) eerder was dan msft.

 2. Bert,
  Misschien is het helemaal niet de strategie van Microsoft om de eerste te zijn …
  Heb je de ontwikkelingen rondom Live Messenger gevolgd en de overige ontwikkelingen die Microsoft op het gebied van RTC heeft gedaan en doet ??
  enkele blogpost daaromtrent :
  http://www.peterdehaas.net/2006/03/philips_komt_me.html
  http://www.peterdehaas.net/2005/12/microsoft_mci_p.html
  http://www.peterdehaas.net/2005/12/microsoft_komt_.html
  En innovatief zijn / voorop lopen is een aspect. Marktaandeel een ander :
  http://www.peterdehaas.net/2006/04/msn_messenger_m.html
  Ik hoop dat je mijn gekleurdheid begrijpt. Voor een zeer objectief vergelijk moet je niet bij mij zijn …;-)

 3. ag, ik ga niet zeggen dat ik prive geen mening heb.. 🙂
  maar zakelijk, de helft van mijn klanten kiest webhosting op windows. de andere helft op unix (90% linux, waarvan het grootste deel redhat). ik heb van beide dus wel verstand en weet ook echt wat de voor en nadelen van oss en unfree software zijn, met name daar waar het kosten (meer dan licentie, beheer is veel meer van belang) en gradties van vrijheid vs integratie gemak is.
  zoals ik er naar kijk. ik ben zelf een internet oud gediende (meer dan 15 jaar online), van mijn generatie ken ik niemand die msn gebruikt. toen kwam de big wave. en is er een hele generatie opgegroeid eerst met icq, aol en later dominant msn. zonder meer the biggest part van de im (“presence”) markt. maar kijk nu eens naar een jonge acadeem? of kijk eens wat die puber thuis doet? skype is de norm voor de puist en voor de academen jabber. de mensen die echt men voip bezig zijn hebben thuis een * centrale http://www.asterisk.org/
  en google wint alles, ze hebben in ieder geval SIP in hun voip oplossing. zeker de laatste 5 jaar komt msft niet in de buurt van wat google kan en doet. not even close.
  maar er zijn ook nog steeds mensen waar ik niet om de mening vraag over mainframes of cobol. omdat ze gekleurd zijn en ik niet bij hun hoef te zijn voor een objectief vergelijk. sterft vanzelf uit… 🙂
  btw: skype heeft /heel veel/ nadelen waar gebruikers echt nog problemen mee gaan krijgen
  http://willy.boerland.com/myblog/silver_needle_in_the_skype
  btw2: SIP is grappig, ik kan bellen naar mijn tv
  http://willy.boerland.com/myblog/xs4all_heeft_voip_dial_out

Reacties zijn gesloten.