Welcome home peterdehaas.com

Ik blog al sinds 2004. Op sommige momenten was het lang stil, maar zeker in de begin jaren was ik heel erg actief.

peterdehaas.com in juni 2006

Een van de meest ’traumatische’ ervaringen uit die tijd was dat ik mijn blog en domeinnaam peterdehaas.com ben kwijtgeraakt omdat er iets misging met de automatische verlenging ervan. Daar kwam ik op 5 augustus 2006 achter direct na mijn vakantie.
Direct toen ik erachter was gekomen en ook bleek dat dit niet een kwestie even regelen was, heb ik een nieuwe domeinnaam peterdehaas.net gekocht en alles omgezet. Sindsdien heb ik die domeinnaam dus

Vervolgens heb ik pogingen gedaan hem terug te kopen. 3 dagen later stond mijn domeinnaam te koop voor $20.000 en op 11 september 2006 stond ie nog steeds te koop met inmiddels 25% korting.

Op 20 december stond de domeinnaam op eBay en bleek ie inmiddels te zijn verkocht aan een beheerder van ‘business websites’ in Engeland. De grote vraag was natuurlijk wat gaat iemand met ‘mijn naam’ doen ?

Het bleek dat de nieuwe eigenaar de waarde van zijn “investering” wilde behouden en hij ging zich voordoen als Microsoft blogger Peter de Haas


Als je in de reacties op de blogpost kijkt zie je dat een aantal mensen goed hebben geholpen en dusdanig veek priveinformatie van deze ‘faker’ boven water kregen dat hij direct is gestopt met mij te imiteren.
Maar wat was hij nu van plan met die domeinnaam ?

In maart 2007 vond ik het antwoord : peterdehaas.com voor wittere tanden 🙂

Na die tijd heb ik het echt laten rusten en periodiek wel geprobeerd de domeinnaam weer terug te kopen. Niet om alles op mijn blog weer om te gooien, maar ook de dotcom hoort gewoon bij mij.

En wat denk je ? In mijn vakantie, bijna precies 12 jaar later krijg ik een emailtje van een domeintrader die vraagt of ik peterdehaas.com wil kopen. Ik dacht ik doe nog 1 poging met een heel laag bod (geen $20.000) maar $40 en ja hoor ik ben inmiddels weer de eigenaar. Hoera! Het duurt nog even voordat ik het domein naar mijn eigen registrar kan verhuizen, maar peterdehaas.com is weer thuis …

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822