ePub formaat op je Kindle en Kindle for PC

Het is weer vakantietijd, dus eindelijk even tijd voor de dingen die anders weken / maanden blijven liggen. Een van die dingen was het nog beter kunnen gebruiken van mijn Kindle voor het lezen van eboeken. Het standaard Kindle format (.awz) wordt uiteraard ondersteunt, maar er zijn inmiddels ook veel Nederlandstalige boeken in ePub formaat beschikbaar. Handig als je die ook op je Kindle kunt lezen toch ?

Via de Kindle Gebruikersgroep kwam ik het onderstaande artikel tegen en het werkt :

Naast de e-books in Kindle formaat, kun je ook ePub formaat ebooks op je Kindle lezen mits deze vrij van copyright zijn (DRM Free). Op websites als “Project Gutenberg” vind je enorme hoeveelheden boeken (klassiekers als Alice in Wonderland, maar ook verhalen van Agatha Christie!), die in het ePub drm free formaat worden aangeboden. Om dit formaat te kunnen lezen op je Kindle moet je een paar stappen uitvoeren. De eerste stap doe je éénmalig: het installeren van een programma dat in staat is om ePub om te zetten (converteren) naar het Kindle formaat. De andere stap doe je voor ieder ePub e-book dat je wilt lezen op je Kindle (selecteren, downloaden, converteren en copieren). Het programma dat ik daarvoor gebruik is Stanza, van Lexcycle (overigens in 2009 overgenomen door Amazon…).

  • ga naar Lexcycle.com
  • Boven aan de pagina: klik op de tab “support”
  • Rechts op de pagina zie je een box met de titel “download Stanza Desktop”, klik op nu op de door jouw gebruikte desktop versie (windows of Apple)
  • Klik op download en installeer het programma in je Program Files

Nu heb je de programmatuur op je PC om een ePub bestand te kunnen lezen en te exporteren naar je Kindle Content file.

Bron : http://www.kindlegebruikersgroep.nl/?p=497

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3813