‘Twee e-mailsystemen naast elkaar is geen optie’ Verzekeraar Achmea migreert van Notes naar Exchange

Computable publiceerde gisteren een moooi artikel over de emailmigratie van Achmea van Lotus Notes/Domino naar Microsoft Exchange. De emailmigratie is al enige tijd geleden, maar de publieke communicatie volgt altijd later. Achmea is een van de vele organisaties in Nederland die deze migratiestap heeft gemaakt in de afgelopen jaren.

De quote over de keuze van Microsoft Exchange in het artikel vind ik heel mooi :

‘Het was een gemakkelijke keuze’, vertelt de programmamanager. ‘Exchange is de de facto standaard in vergelijkbare bedrijven en we willen geen uitzondering zijn. Bovendien hebben de meeste medewerkers thuis geen Notes en gebruikte hun vorige werkgever het ook niet.’

Het feit dat Microsoft nu ook een Exchange Online oplossing heeft gaat de resterende bedrijven in Nederland die nog op Lotus Notes / Domino zitten zeker helpen die beslissing (sneller) te nemen ..

… Na de fusie met Interpolis besloot verzekeringsmaatschappij Achmea zijn mailomgeving te migreren van IBM Lotus Notes naar Microsoft Exchange. ‘Het was een makkelijke keuze’, vertelt programmamanager Steph Berghuis. ‘Exchange is de de facto standaard in vergelijkbare bedrijven.’ Toch is niet iedereen tevreden.

Het is rustig in het grote pand van verzekeraar Achmea in Apeldoorn, met hier en daar wat medewerkers die aan hun pc of notebook werken. Net zo rustig als vorig jaar, toen de hele organisatie overstapte van IBM Lotus Notes naar Microsoft Exchange. Die migratie verliep vrijwel probleemloos, vertelt programmamanager Steph Berghuis van Achmea IT. ‘We hebben tijdens de projectinventarisatie geen gekke dingen over het hoofd gezien.’

Migreren was nodig doordat Achmea in 2005 fuseerde met Interpolis. 15.000 medewerkers van Achmea gebruikten Notes en de 8000 van Interpolis hadden twee Exchange-omgevingen. Het naast elkaar gebruiken van beide platformen was geen optie, legt Berghuis uit. Hoewel tweederde van de gecombineerde organisatie Notes gebruikte, werd het Exchange.

Gemakkelijk

‘Het was een gemakkelijke keuze’, vertelt de programmamanager. ‘Exchange is de de facto standaard in vergelijkbare bedrijven en we willen geen uitzondering zijn. Bovendien hebben de meeste medewerkers thuis geen Notes en gebruikte hun vorige werkgever het ook niet.’ Het bedrijf gebruikt Exchange voornamelijk voor e-mail, agendabeheer en interne chat.

Per afdeling zette de verzekeraar in zo kort mogelijke tijd de drie systemen over op een nieuwe Exchange-server. ‘Vooral de verhuizing van Notes was een huzarenstukje’, vertelt Berghuis. Zo kon het persoonlijke mailarchief van Notes niet worden overgezet, waardoor alleen berichten jonger dan twee maanden werden ingeladen in Exchange. Voor oudere correspondentie moeten medewerkers alsnog de archieffunctie van Notes gebruiken. ‘Maar uiteindelijk ging alles goed. Achteraf was iedereen er blij mee.’ …

Read more: Computable.nl