Google Chrome : "Een pakketje schroot met een dun laagje chroom"

Blijkbaar is er een groeiende groep gebruikers die “Google-loos” door het leven wil. Zo heeft een Duits softwarebedrijf nu alle Google verwijzingen uit Google Chrome verwijdert en het toepasselijk “Iron” genoemd. Een goed voorbeeld van een van de voordelen van Open Source ..

Het Duitse softwarebedrijf SRWare heeft de broncode van Google Chrome omgesmeed tot Iron. Alle verwijzingen en terugkoppelingen naar Google zijn eruit gesloopt.

SRWare is kort na de introductie van Chrome aan de slag gegaan met Chromium, de broncode van de Google-browser. Het resultaat is Iron, een gestripte versie van Chrome die beter maar vooral privacyvriendelijker moet zijn dan het origineel uit Mountain View.

Googlevrij
Om een groeiende groep ‘Google-paranoïden’ te bedienen, hebben de Trendelburgse programmeurs alle verwijzingen en registratiemechanismen van Google uit de browser gesloopt. Zo wordt er geen Client ID, een uniek serienummer, of tijdstempel meer gegenereerd tijdens de installatie, is de omstreden automatische suggestiefunctie in de zoek- en adresbalk geschrapt en gaat er geen melding naar Google als het programma crasht. Ook is de Google Updater, die normaal op de achtergrond draait, verwijderd.

Bron: Techworld.nl