General manager Lotus: Microsoft bluft

Altijd grappig zo’n pot verwijt de ketel discussie. Computable quote Mike Rhodin die een poging doet de claim van Microsoft over het grote aantal Lotus Notes klanten dat afscheid neemt en naar het Microsoft platform migreert af te zwakken

Volgens general manager Lotussoftware Mike Rhodin bluft Microsoft als het bedrijf zegt dat in de laatste zes maanden van 2007 meer dan driehonderd grote bedrijven van Lotusproducten zijn overgestapt op Microsoft Outlook, Exchange Server en SharePoint Server. Rodhin: “Heb jij die lijst gezien?”

Source: General manager Lotus: Microsoft bluft
Date Published: Wed, 23 Jan 2008 10:53:11 GMT

Ik heb een kleine reactie op de Computable site achtergelaten :

24 januari 2008 (17:32) | Peter de Haas

Misschien moeten we de lijst van referenties van IBM maar eens afzetten tegen die van Microsoft als het gaat om deze zgn ‘competitive wins’.
http://www.microsoft.com/casestudies/search.aspx?Keywords=lotus%20notes
Microsoft kan niet zondermeer lijsten met klantnamen publiceren zonder toestemming.
IBM ontkent al jaren dat ze terrein verliezen, maar nagenoeg alle analisten publiceren cijfers over marktaandelen die er niet om liegen..

Ja ja, de lijst met reference cases op de Microsoft site is best indrukwekkend.

Zoek ook even op de IBM Lotus website. Ik heb in dit voorbeeld de zoektermen Microsoft en Exchange gebruikt. Welgeteld 18 reference cases …

Check ook het overzicht van casestudies op mijn blog hier.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817