Computable: Certificaat Microsoft populairst in Nederland

Goede bevestiging van de populariteit van het Microsoft platform onder ICTers.

… Nederlandse ict’ers leren graag. Verhoudingsgewijs worden nergens ter wereld zo veel Microsoft-certificaten behaald als in Nederland. Vooral binnen grote bedrijven wordt heel wat afgeleerd.

“Een diploma is in Nederland een randvoorwaarde voor een succesvolle carrière”, zegt Rob Tummers, bij Microsoft verantwoordelijk voor de opleidingen en certificeringen. Het zou kunnen verklaren waarom het Microsoft-certificaat in ons land zo populair is.

In opdracht van Microsoft bekeek onderzoeksbureau IDC hoeveel Microsoft Certified Professionals (MCP) er wereldwijd per land zijn. Verhoudingsgewijs staat Nederland bovenaan de ranglijst. Ruim 83.000 mensen hebben hier met goed gevolg een Microsoft-examen afgelegd. Ter illustratie: Duitsland telt meer dan 175.000 MCP’ers, maar heeft ook vijf keer zo veel inwoners als Nederland. …

Source: Certificaat Microsoft populairst in Nederland
Date Published: Fri, 25 Jan 2008

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822