Mac OS X lekt vijf keer meer dan Windows

Dit soort referntiekaders zijn altijd goed om te hebben. Zo’n discussie over security is altijd relatief …

… In vergelijking met Windows XP en Vista is Apple’s OS X zo lek als een mandje. In 2007 werden er bij OS X 243 gebreken gevonden. Bij XP en Vista waren dit er 44.

In totaal werden er in het besturingsysteem van Apple dit jaar 243 beveiligingslekken aangetroffen die moesten worden gedicht, tegenover 44 beveiligingslekken voor Windows XP en Vista, becijferde blogger George Ou.

234 van deze lekken binnen OS X vielen onder de categorie ernstig. Ook hier scoorde Microsoft een stuk beter, want binnen XP en Vista werden in totaal maar 23 ernstige problemen aangetroffen. Toch is Apple op dit gebied niet per se de verliezer te noemen, want in de categorie zeer ernstige lekken (de zwaarste categorie voor veiligheidslekken) werd er binnen OS X dit jaar geen enkel beveiligingslek aangetroffen. Microsoft had daarin minder succes, het bedrijf zag zich genoodzaakt om vier zeer ernstige veiligheidslekken te dichten binnen XP en Vista. …

Source: Mac OS X lekt vijf keer meer dan Windows
redactie@webwereld.nl (Martin Gijzemijter)
Date Published: Thu, 20 Dec 2007

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3823

5 reacties

 1. Toch blijft het 5x zo mooi er uit zien en 5 x zo goed werken als XP/Vista etc. Als Apple zijn prijs op hetzelfde niveau als MS brengt dan krijgen we hele andere verhoudingen.
  MSCE vanaf 1999

 2. XP wordt de meest stabiele OS van de komende jaren.
  Vista niet omdat het in de kinderschoenen staat. Mac niet omdat hackers er nu pas de aandacht op richten

 3. @ Marcel,
  Hoe spijtig het ook is, heb ik niet de illusie dat hackers het ‘rustig aan gaan doen’ als het aankomt op exploits van security lekken in Mac …

 4. Wat is toch altijd dat gedoe over welke beter is.
  Ik gebruik liever microsoft omdat het diverser is en makkelijker software voor te krijgen om te testen.
  Iedereen zeikt alleen maar op microsoft, gebruik het dan ook niet… ga lekker op een commedore knoppen drukken.

Reacties zijn gesloten.