Eén miljoen Vista-licenties voor Nederlandse markt

1 miljoen licenties toont aan dat de adoptie aanzienlijk is. Dat plaatst ook eerdere discussies rondom klachten over Vista in een goed perspectief. Natuurlijk kunnen er klachten ontstaan rondom nieuwe produkten en zeker als ze zo’n grote impact hebben op het eco systeem van hard- en softwareleveranciers.

Het is een jaar geleden dat Microsoft de zakelijke versie van Windows Vista introduceerde. Volgens Microsoft is het gebruik van Vista volgens verwachting.

Een jaar na de introductie van de zakelijke versie van Windows Vista zijn er in Nederland ongeveer 1 miljoen licenties van het besturingssysteem verkocht. Volgens Olivier van Noort, product solution manager Business Market bij Microsoft Nederland, is dit aantal conform de verwachtingen.

Theo Rinsema, algemeen directeur Nederland, zei eerder al dat hij verwacht dat aan het einde van dit jaar vijf procent van de zakelijke markt Vista gebruikt.

Van Noort verwacht dat het gebruik van Vista in de zakelijke markt in 2008 zal verlopen volgens de cijfers van Gartner en IDC. Gartner verwacht dat 35 procent van de bedrijven Vista zal gebruiken. Volgens Van Noort worden de tools voor het maken van een inventarisatie voor de implementatie van Vista al veelvuldig gedownload.

Source: Eén miljoen Vista-licenties voor Nederlandse markt
Date Published: Thu, 29 Nov 2007