Usbsticks blijven moeilijk te beveiligen (video)

Beveiligde usbsticks zijn hot, zeker nu vorige week een Nederlandse ambtenaar opnieuw een usbstick kwijtraakte. Maar ook beveiligde usbsticks kunnen gekraakt worden.

Link to Usbsticks blijven moeilijk te beveiligen (video)

Zoveelste memorystcik incident Microsoft heeft hier een supergoede oplossing voor : Information Rights Management. Met IRM beveilig je niet de hardware, maar de informatie. Niet brilliant misschien maar wel de beste oplossing to zo ver zou ik zeggen.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822

2 reacties

  1. Ronald,
    NIets waarschijnlijk. Persoonlijk ken ik het produkt niet.
    IRM van Microsoft heeft meer een platform benadering en is daarmee meer geintergreerd in Office aplicaties en server omgevingen zoals bijv SharePoint.
    Ongetwijfeld zijn er veel meer oplossingen …
    Mijn punt was eigenlijk meer dat de *informatie* impliciet beveiligd zou moeten worden en niet de *drager* 😉

Reacties zijn gesloten.