Microsoft blijft belangrijkste concurrent van Lotus

Grappig, vanaf het begin van de week ben ik al discussie met allerlei Lotus medewerkers en aanhangers over het belang van marktaandeelen en core produkten. Dit artikel van Computable bewijst het nog maar eens …

… Mike Rhodin moet als algemeen manager van IBM-dochter Lotus Software alle zeilen bijzetten om te blijven concurreren met Microsoft. De softwarereus kan nu zijn comfortabele voorsprong in zakelijke e-mail op Lotus verder uitbouwen met Windows Vista en Exchange 2007. Verder is Ray Ozzie, de grondlegger van Lotus, de rijzende ster binnen Microsoft.

Terwijl IBM op Lotusphere in Florida de nieuwe generatie Lotus-software lanceerde, haalde Ozzie Don Ferguson naar Microsoft. Ferguson was als hoofdarchitect van IBM’s softwaregroep de grondlegger van WebSphere. Ozzie’s team had al Julio Estrada, architect van Lotus Domino en QuickPlace, en Charlie Kaufman, voormalig beveiligingsarchitect van Lotus en Domino, binnengehaald.

“Microsoft is mijn grootste concurrent”, zegt Rhodin. “We concurreren al zo’n vijftien jaar in deze markt.” Hij noemt de introductie van het web 2.0-geïnspireerde Lotus Connections “een verbreding van het conflict”. …

Bron : Computable.nl

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822