‘Mobiel bellen op platteland gevaarlijker’

Plattelanders die mobiel bellen, ontwikkelen vaker tumoren in de hersenen dan stadsbewoners. Dat concluderen Zweedse onderzoekers op basis van een onderzoek waarbij 1429 personen met goedaardige en kwaadaardige hersentumoren vergeleken werden met 1470 gezonde personen. Daarbij zijn de cijfers zo goed en zo kwaad als dat gaat gecorrigeerd voor andere omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van tumoren.

[Via Huize Zeezicht Nieuws]

So much voor gezonde buitenlucht. Zou het trouwens niet zo kunnen zijn dat de tumoren niet afkomstig zijn van mobiel bellen, maar een totaal andere oorzaak hebben ? Een die zich ook laat verklaren dat mensen op het platteland meer in aanraking komen met andere stoffen / omgevingsfactoren anders dan mobiele telefoons ?

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3813