Kensington-sloten openen met toiletrol

Een filmfragment op internet laat zien hoe de bekende Kensington-sloten waarmee vooral kostbare notebooks wordt beveiligd, met slechts een stuk toiletrol te openen zijn.

De Kensington-lock, de slimme kabel waarmee vooral notebooks maar ook andere kostbare randapparatuur zoals externe harde schijven en camera’s, kunnen worden vastgelegd en beveiligd tegen dieftal, blijkt niet zo veilig als gedacht. Sterker nog, de kabel is volgens een filmpje dat sinds kort circuleert op het internet, met niet meer dan een toiletrol te openen.
Op de film is te zien hoe Barry Wels van The Open Organisation Of Lockpickers (TOOOL) een stukje karton uit een toiletrol knipt, dit rond een pen rolt zodat een kleine koker ontstaat, en daarmee het slot opent door de koker binnen het slot rond te draaien. Dat de methode werkt, is al door meerdere gebruikers gemeld.
Het filmpje is gemaakt tijdens de Euro Foo Conferentie in september afgelopen jaar, op de campus van de Universiteit Twente. Dankzij vermelding op enkele weblogs heeft het nu ineens de volle aandacht gekregen.

Via : Webwereld