Kensington-sloten openen met toiletrol

Een filmfragment op internet laat zien hoe de bekende Kensington-sloten waarmee vooral kostbare notebooks wordt beveiligd, met slechts een stuk toiletrol te openen zijn.

De Kensington-lock, de slimme kabel waarmee vooral notebooks maar ook andere kostbare randapparatuur zoals externe harde schijven en camera’s, kunnen worden vastgelegd en beveiligd tegen dieftal, blijkt niet zo veilig als gedacht. Sterker nog, de kabel is volgens een filmpje dat sinds kort circuleert op het internet, met niet meer dan een toiletrol te openen.
Op de film is te zien hoe Barry Wels van The Open Organisation Of Lockpickers (TOOOL) een stukje karton uit een toiletrol knipt, dit rond een pen rolt zodat een kleine koker ontstaat, en daarmee het slot opent door de koker binnen het slot rond te draaien. Dat de methode werkt, is al door meerdere gebruikers gemeld.
Het filmpje is gemaakt tijdens de Euro Foo Conferentie in september afgelopen jaar, op de campus van de Universiteit Twente. Dankzij vermelding op enkele weblogs heeft het nu ineens de volle aandacht gekregen.

Via : Webwereld

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817