Microsoft schrijft mooie cijfers

Automatisering Gids: “Microsoft rapporteert over het derde kwartaal dat eindigde op 31 december een omzet van 10,82 miljard dollar (8,3 miljard euro). Dat is 6,5 procent meer dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De winst vertoonde een ruime verdubbeling naar 3,46 miljard dollar, ofwel 32 cent per aandeel. In dat winstcijfer is een eenmalige kostenpost van 551 miljoen dollar verwerkt ten behoeve van een aandelenprogramma voor werknemers.

Microsoft verklaart de goede resultaten uit een sterke groei in de verkoop van pc�s en door de grote vraag naar zijn computerspel Halo2. Dit science-fiction-schietspel is uitsluitend te gebruiken op Microsoft�s eigen spelplatform de Xbox. De omzet in de Home and Entertainment-divisie steeg 11 procent in de rapportageperiode naar 1,4 miljard dollar.

De stijgende pc-verkoop stimuleert de verkoop van Windows besturingssystemen. De omzet van deze divisie in het derde kwartaal steeg 5 procent naar 3,22 miljard dollar, voornamelijk gegenereerd uit de verkoop van Windows XP. De omzet in de Office-divisie daalde ten opzichte van vorig jaar. Dat komt gedeeltelijk door de sterke verkoopcijfers van de kantoorapplicaties in dat jaar vanwege de introductie van een nieuwe versie van de softwarebundel.

Microsoft verwacht voor het tweede deel van het fiscale jaar een voortgaande omzetgroei in de divisie besturingssystemen. De omzet in spellen zal echter teruglopen, vooruitlopend op de verwachte introductie van een nieuwe versie van de Xbox dit jaar.”

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3821