Gartner en Meta doen zelf niet wat ze adviseren

Automatisering Gids: “Gartner en Meta Group, de analistenfirma’s die in december aankondigden samen te gaan, brengen zelf niet in de praktijk wat ze van IT-bedrijven wel vragen als die overnames plegen of fuseren. Dat stel The Knowledge Capital Group (KCG), een Amerikaanse organisatie die IT-bedrijven adviseert over hoe ze met financi�le en andere analisten moeten omgaan.

Met name Gartner, de overnemende partij, schrijft doorgaans overnemende of fuserende IT-bedrijven voor dat ze zo snel mogelijk moeten melden wat er met klanten, producten en contracten van de overgenomen partij gaat gebeuren. Maar volgens KCG is er in het geval van Gartners overname geen sprake van enige visie omtrent het migreren van klanten en de honorering van de oude contracten. KCG raadt klanten dan ook aan de lopende Meta Groep-contracten niet te verlengen, zolang daar geen duidelijkheid over wordt gegeven.

Ondertussen gedraagt het sales-team van Meta zich volgens KCG, dat zichzelf een analistenbedrijf noemt dat analisten analyseert, ronduit apathisch en ontkennen ze tegenover klanten zelfs dat de overname doorgaat. KCG verwacht dat de helft van de Meta-medewerkers vertrekt als de overname afgerond wordt.”