Novell zal open source agressief verdedigen

Novell zal als het moet zijn portefeuille aan patenten inzetten om klanten van zijn open source-producten te beschermen tegen claims op grond van inbreuk op patenten. Het zal open source-producten net zo hard verdedigen als de producten waar het wel patenten op heeft. Novell verwacht dat daarvan een afschrikkende werking uitgaat naar partijen die denken de adoptie van open source te kunnen frustreren door hun patenten in stelling te brengen.

[Via Huize Zeezicht Nieuws]

Op basis van bovenstaande vind ik dit een absoluut onzin statement van Novell. Als een partij aanspraak maakt op een patent en de schender van dat patent daarop aanspreekt neem ik aan dat het de houder van het patent is. Als dit dus niet Novell is kunnen ze wel herrie maken, maar hebben geen recht van spreken. Novell heeft waarschijnlijk geld genoeg op de bank …

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817