Wat levert mobile e-mail op?

Het antwoord is tijd! Iedereen kent het wel, wachten voordat je een meeting in gaat, wachten bij de printer, wachten in de file. Ondertussen loopt je mailbox op kantoor nog steeds vol en wordt er verwacht dat je z.s.m. reageert. Dus: ’s avonds weer je laptop open om nog even de mail afhandelen. Ipsos Reid heeft een onderzoek gedaan en de conclusie is dat gebruikers van mobile e-mail (op basis van BlackBerry) deze verloren tijd kunnen terughalen. Ipsos Reid stelt zelfs dat er gemiddeld 47 minuten verloren tijd ’te recoveren’ valt. Dan moet je uiteraard wel mailen en gemailed worden. Zet dit af tegen wat een medewerker voor een bedrijf kost en wat mobile e-mail aan investeringen met zich meeneemt en je kunt uitrekenen wat je potentiele return on investment kan zijn. De ROI heb je uiteraard pas als de tijd die je terugwint ook nuttig besteedt wordt.

e-office heeft een zogenaamde BlackBerry meter online gezet waarmee op eenvoudige wijze inzicht gegeven kan worden in de ROI van BlackBerry. De BlackBerry meter is gebaseerd op het rapport van Ipsos Reid, en de ervaring die e-office heeft met BlackBerry (zowel intern als bij klanten).

[Via L A M M E R S O N L I N E . N L]

Dit rapport van Ipsos Read is een leuke basis voor het berekenen van de value van een mobiele email / PIM oplossing. In feite staat de theorie rondom deze value oplossing los van BlackBerry en is ie net zo goed toepasbaar op andere platformen die een dergelijke oplossing bieden (sorry Thierry).
Qua kosten zijn er wel verschillen. Het Ipsos reid rapport gaat daarbij wel erg kort door de bocht. Ik zal zoals ik al eerder heb geblogt binnenkort een TCO model posten die Blackberry afzet tegen een Windows Mobile oplossing.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817