Atos Origin zet consultancydiensten weer in het gelid

It-dienstverlener Atos Origin gaat de business en it consultancy-activiteiten wereldwijd groeperen in één divisie, Atos Consulting genaamd. Met deze ingreep hoopt het bedrijf een grotere rol te kunnen spelen in consultancyprojecten op internationale schaal.

[Via Computable RSS]

Uit de recente geschiedenis blijkt dat dit niet eenvoudig zal zijn. Bedrijven als EDS met de overname van AT Kearny zijn er ook nooit volledig in geslaagd de synergie tussen (“onafhankelijke”) management consultancy en Systems Integration / Outsourcing te realiseren. AT Kearny is inmiddels al (nog) minder aangelijnd met de primaire activiteiten van EDS. Ik heb ook niet echt het idee dat het Cap Gemini al is gelukt dit te realiseren met het voormalige Ernst & Young Consultancy.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3823