Leadtek introduceert “My Smart Messenger”

Leadtek Research Inc., een toonaangevend producent van GPS ontvangers, Videophones, Communicatie produkten, Grafische kaarten en Multi-Media produkten, introduceert “My Smart Messenger”, een hoge-kwaliteit GPS ontvanger die normale GPS ontvangst combineert met een geïntegreerde unit voor RDS en verkeersinformatie.
Door de integratie van deze twee technologieën is het mogelijk de positioneringdata te combineren met een grote verscheidenheid aan informatie, aangeboden via de normale FM zenders via de RDS en TMC data protocollen. Het gaat hierbij om informatie zoals het laatste nieuws, verkeersinformatie zoals filemeldingen en politiecontroles. Deze informatie is gratis beschikbaar, en maakt het mogelijk voor Navigatiesoftware om files en verkeersopstoppingen dynamisch te signaleren en de geplande route aan te passen. Tegelijkertijd is er nog veel meer informatie beschikbaar die kan worden gebruikt door de applicatie, zoals snelheidscontroles en het laatste nieuws.

Het grote voordeel van My Smart Messenger is de volledige compatibiliteit met de al bestaande Navigatie software applicaties voor PDA en Laptop. Als de applicatie geen ondersteuning biedt voor My Smart Messenger werkt deze als een normale standaard receiver. Als de Navigatie software My Smart Messenger ondersteunt kan de volledige nieuws en verkeersinformatie functionaliteit gebruikt worden.

“Leadtek probeert altijd de bestaande investeringen van onze klanten te waarderen. Als de klant My Smart Messenger aanschaft is hij enerzijds zeker dat de receiver compatible is met de software die hij al bezit en is hij bovendien zeker dat de deze ook gebruikt kan worden voor toekomstige software die My Smart Messenger ondersteunt.”, zegt Miao-Shan Wu, General Manager van Leadtek Europe B.V. en VP in Leadtek Research Inc. “We hebben welbewust gekozen voor een oplossing die open en goed gedocumenteerd is om er zeker van te zijn dat de softwareindustrie onze oplossing breed zal ondersteunen. Standaard wordt bij het product zelfs een Software Development Kit geleverd”, zegt ze.

My Smart Messenger gebruikt SiRFstarIIE Technologie in een 12 channel, ‘All-in-View’ SiRFstarIIE Low Power (LP) High Sensitivity chipset ontwerp. Een oplaadbare Lithium backup batterij voor snellere GPS start (koud/warm/snel opstarttijd: 45/38/8 Seconden) is aanwezig.

My Smart Messenger wordt gebundeld met diverse softwarepakketten voor zowel de gebruiker als de software-ontwikkelaar: Een dertig dagen uitprobeerversie van Destinator, de Winfast Navigator en de complete Software Development Kit. Bovendien wordt de applicatie “Leadtek Smart-View” meegeleverd die het mogelijk maakt verkeersinformatie en RDS op de PDA en laptop te zien zonder daarvoor een navigatiesysteem te hoeven gebruiken.

My Smart Messenger is beschikbaar vanaf medio Oktober voor een prijs van rond de 139 Euro incl. VAT.

Het wordt echt tijd dat er dit soort slimme technologieën op de markt gaan komen. Zoals het bericht al aangeeft gaat het hier om een oplossing die simpelweg reeds bestaande informatie bronnen bij elkaar brengt. Ze moeten ook gauw even gaan praten met Flitsservice.nl zou ik zeggen. Er zijn veel weggebruikers die graag over de meest recente verkeerscontroles geïnformeerd willen worden.
Ik ben trouwens echt blij dat het ontwerp is gebaseerd op de SiRFstarIIE Technologie in een 12 channel, ‘All-in-View’ SiRFstarIIE Low Power (LP) High Sensitivity chipset. (Nee, niet echt hoor 🙂 )

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817