VPA – Vodafone komt

VPA – Vodafone komt met een eigen Pocket PC Phone, evenals als zijn concurrent O2 die de XDA uitbracht. De Vodafone Personal Assistant III, kortweg de VPA III, bevat alles wat men zich kan voorstellen. Vodafone maakt later bekend wanneer de VPA III uitkomt.

De VPA III is een mobiele telefoon en Pocket PC in één. De VPA III is een quadband GSM/GPRS mobiele telefoon, die eveneens beschikt over een WiFi aansluiting. Andere apparaten kunnen via Bluetooth en USB met de VPA III communiceren. Tevens is het 194 MB geheugen van de VPA III uit te breiden met losse geheugenkaarten.

Uiteraard beschikt de VPA III over een kleurenscherm en een volledig QWERTY toetsenbord. De VPA kan ook gebruikt worden als foto- en videocamera.

De Windows Mobile Communicator van Vodafone wordt aangedreven door een 400 MHz Intel XScale PXA263 processor. Vodafone heeft gekozen voor het Windows Mobile 2003 Pocket PC Phone Edition besturingssysteem.

De VPS III heeft veel weg van de O2 XDA II en de T-Mobile MDA III, de apparaten verschillen vooral in uiterlijk.

Via MSN Nieuws

Logisch dat het device veel weg heeft van de T-Mobile MDAIII en andere operator gebrande typen. Het is een device dat gemaakt wordt door HTC.
Het eigen merk van HTC is overigens QTEK en het device zal binnenkort ook op de Nederlandse markt komen als de QTEK 9090. OK bij Vodafone start ie op met allerlei rode schermpjes; waarschijnlijk tegen meerprijs :-).