XS4ALL doet proef met secure instant messaging

XS4ALL doet een proef met secure instant messaging via Jabber. Daarmee is continu en direct contact mogelijk via tekstberichten, 1-op-1 of in een groepsgesprek. De dienst is gebaseerd op Jabber, een open standaard voor instant berichten. Bestaande instant messaging diensten, zoals MSN en Yahoo, opereren als geisoleerde netwerken met elk hun eigen programmatuur. Jabber combineert deze gesloten systemen tot een wereldwijd open netwerk. Gebruikers van Jabber plaatsen de contacten van verschillende messaging diensten op één contactlijst in één zelfgekozen programma. Jabber weert boodschappen van mensen die de gebruiker niet expliciet heeft uitgenodigd. De gebruiker blijft verschoond van reclame boodschappen. XS4ALL heeft de dienst geschikt gemaakt voor beveiligde verbindingen tussen haar server en het instant messaging programma van de gebruiker. Dat is voor veel bedrijven een voorwaarde om het snelle berichtenverkeer tussen medewerkers toe te staan, zo laat de provider in dit persbericht weten.

[Via Huize Zeezicht Nieuws]

…Gebruikers van Jabber plaatsen de contacten van verschillende messaging diensten op één contactlijst in één zelfgekozen programma…
Wat wordt hier nu precies mee bedoeld ? Dit zelfgekozen programma is Jabber toch, dat is toch het programma dat je moet gebruiken om gebruik te maken van deze dienst ?
Het concept dat je verschillende gebruikers van verschillende IM diensten via 1 client kunt bereiken is binnenkort vanuit een MSN optiek ook achterhaald omdat Microsoft een overeenkomst heeft gesloten met zowel Yahoo als AOL. Zelf sluit ik niet uit dat MSN Messenger in de toekomst ook gebruik gaat maken van het SIP protocol.

Peter de Haas
Peter de Haas
Artikelen: 3803