Windows8 … eindelijk

Na lang, lang wachten was het vandaag dan eindelijk zo ver … Windows8. Vanochtend vroeg kwam de developer Preview van WIndows 8 beschikbaar.

Zoals de aanduiding al aangeeft een ‘build’ van Windows die primair gericht is ontwikkelaars van Windows software. Maar stiekum is het toch wel een hele stabiele build die deels gebaseerd is op Windows 7 technologie, maar dan wel verbeterd en aangevuld met hele coole features.

Neem nu het opstartscherm :

windows8_peter

Ik heb Windows8 geinstalleerd op een van mijn laptops, een Dell Adamo XPS, en het homescreen is zo mooi en intuitief vormgegeven dat je het elke keer wilt aanraken, maar ik moet het doen met de muis Bedroefde emoticon

Wat mij opvalt na een paar uurtjes ‘spelen’ :

 • Installatie van de 64bit versie heb ik gedaan vanaf een bootable USB stick in minder dan 25 minuten
 • Snelheid is erg goed
 • Opstarten gaat inderdaad heel erg snel
 • Deze developer build is erg stabile en ook vrij compleet
 • Ik moet wennen aan de nieuwe startknop en mis de zoekfunctie daar en de mogelijkheid om applicaties direct op te starten
 • Alle Windows7 compatible apps werken gewoon en ik heb mijn PC eigenlijk al weer helemaal zo ingericht als ik hem had op windows7, maar dan nu met Windows 8

Ik kan niet wachten op de beta versie, wat doorgaans betekent dat wij het binnen Microosft echt Mogen gaan ‘dogfooden’ op onze werk PCs …

O ja en ik kan ook niet wachten op Windows8 op een Windows Tablet te gaan gebruiken

iSheep eat your hart out Glimlach

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3813

2 reacties

 1. Helemaal mee eens! Ik heb mijn IA laptop ook van Win8 voorzien en ben (net als bij de beta van Win7) weer prettig verrast door de stabiliteit. Wel is het ‘nieuwe werken’ even wennen, vooral de Metro-interface..maar ach….we zijn nog jong en dat hebben we zo door.

 2. Helmer,
  Is inderdaad wennen. Vooral het homescreen is echt gericht op touchgebruik, ondanks dat het met de muis ook wel goed te doen is.
  Maar met de muis voelt het minder intuitief vind ik.
  Verderwerkt het net zo als Windows 7. Helemaal goed dus 🙂

Reacties zijn gesloten.