Microsoft Cloud Services is goed vertegenwoordigt op het CIO in the Cloud event op 30/11/2010 #msonline #bpos

OP 30 november a.s. vindt het CIO in the Cloud event plaats in het Media Plaza in Utrecht. Microsoft is een van de sponsoren en zal daar een CIO Roundtable invullen.

Om de Microsoft CIO Roundtable waardevol te maken voor de deelnemers, zal niet Microsoft zelf aan het woord zijn, maar een aantal Microsoft klant CIOs zullen hun ervaringen delen in een dialoog met de aanwezigen :

Deelnemende klant CIOs zijn :

Ben Gorter : Reinier de Graaf Gasthuis

Rufus Plantz : TMF Group

ROUND TABLE Welke vragen spelen bij de implementatie van cloud diensten en hoe hiermee om te gaan
Cloud Computing biedt uw organisatie veel nieuwe mogelijkheden en roept ook veel vragen op, ondermeer op het gebied van beveiliging, continuiteit, privacy en koppelingen met uw bestaande ICT omgeving. Microsoft heeft een aantal CIOs en ICT verantwoordelijken van bestaande klanten uitgenodigd voor deze rountdtable. Zij hebben de stap naar de cloud gemaakt en delen graag hun ervaringen met u.

Peter de Haas, Online Strategy Manager, Microsoft

Naast de Microsoft CIO Roundtable vinden er gelijktijdig nog een aantal andere roundtables plaats van andere sponsoren van het event. Dit zijn de ‘usual suspects’ met hun eigen verhaal en een aantal roundtables met klantcases.

Er zijn ook 2 Microsoft partners met echte klantcases (Royal Mail Group en Telegraaf Media Groep) op basis van Microsoft Online services :

ROUND TABLE Telegraaf Media Groep in the Cloud
Telegraaf Media Groep neemt bij Atos Origin Cloud-dienstverlening af. Aan de hand hiervan wordt tijdens de Round Table onder andere besproken of Cloud voor TMG gebracht heeft wat zij ervan verwachtte en hoe TMG de veranderingen in de rol van Atos Origin als system integrator ziet.
Powered by Atos Origin

Dick Pouw, Concern IT Directeur, Telegraaf Media Groep – Telegraaf Media ICT

ROUND TABLE ‘Pay-as-you-go’ oplossing ter ondersteuning van de lancering van nieuwe initiatieven, het transformeren van diensten en het terugdringen van kosten
In deze ronde tafel geeft Rudolf Laane u inzicht in de Royal Mail Group casus. De Cloud oplossing is erop gericht om online diensten aan bedrijven en burgers te transformeren, om de jaarlijkse IT-kosten voor de website te verminderen en om de uitbreiding en diversificatie te ondersteunen van nieuwe webgerelateerde diensten, zonder gehinderd te worden door vertragingen en kosten die traditionele IT met zich meebrengt. Voor het eerst brengt Royal Mail Group hiermee de kosten van IT in overeenstemming met de opbrengsten.
Powered by Capgemini

Rudolf Laane, Vice President Cloud Services, Capgemini

Keuze genoeg dus deze dag om ervaringen te horen met Microsoft’s Cloud Services. Niet wat mogelijk allemaal kan met Cloud, maar wat er daadwerkelijk al mee gedaan wordt …

Peter de Haas
Peter de Haas
Artikelen: 3803