Inter Access levert SharePoint Online aan Leiden

Een mooi voorbeeld van Microsoft Online Services in de gemeente markt …

… De gemeente Leiden neemt een nieuwe samenwerkingsomgeving in gebruik, die door Inter Access is ingericht en geleverd. Deze ‘het nieuwe werken’-omgeving is gebaseerd op Microsoft SharePoint en biedt samenwerkingsportals waar medewerkers van de gemeente informatie delen, gezamenlijk documenten creëren en de voortgang van projecten en processen bewaken.

Inter Access voerde in 2009 bij de gemeente Leiden een proof of concept uit met Microsoft SharePoint als platform voor samenwerking. Hierdoor kon de gemeente zonder al te veel kosten ervaring opdoen met het platform voordat werd besloten er (gemeente)breed mee door te gaan. Inter Access maakte daarbij gebruik van IMPACT 2.0, een  methodiek om het nieuwe werken bij organisaties in te voeren.

De gemeente Leiden neemt de Microsoft SharePoint-omgeving af in een cloud-variant: Microsoft Online Services. Daardoor beschikken de medewerkers over alle functionaliteit op het gebied van SharePoint, Office Communication Server, Exchange en Live Meeting zonder dat de beheerlast toeneemt. Alle functionaliteit is via internet beschikbaar. Inter Access verzorgt het beheer van de omgeving. …

Bron: Channelweb.nl

Peter de Haas
Peter de Haas
Artikelen: 3803