Parool : Thuiswerk moet mkb’ers uit de file lokken

Project Digitale Mobiliteit gaat van start in regio Amsterdam. Microsoft Online Services / BPOS maakt hier een belangrijk onderdeel van uit …

… Honderd Amsterdamse kleine ondernemingen gaan op proef hun personeel een half jaar vanuit huis laten werken. Met subsidie van de overheid krijgen de werknemers thuis snel internet en vergadersoftware.

Wanneer het experiment slaagt, krijgt het navolging in de rest van het land, aldus Kees Verhoeven, directeur van MKB Amsterdam.

De proef, in 36 gemeenten rond Amsterdam, moet uitwijzen of thuiswerken een oplossing tegen de files is. Uit onderzoek is gebleken dat veel kleine ondernemers vooroordelen tegen thuiswerken hebben. Zo denken zij dat de investeringen hiervoor in hardware en software hoog zijn en weinig opleveren.
Volgens de organisatoren van de proef, MKB Nederland en adviesbureau Boer & Croon, bedragen de kosten voor thuiswerksoftware slechts 13 euro per maand per werknemer. Voor dat geld wordt de thuiswerker voorzien van Microsoft-programma’s voor e-mail, videovergaderen, tekstverwerken en een agenda. …

Bron: Parool.nl

Meer informatie over digitale mobiliteit :

www.digitalemobiliteit.nl

www.microsoft.nl/digitalemobiliteit