Online Diensten : Liever Microsoft dan Google ?

Sytse van der Schaaf van IT Executive heeft een goed artikel over Cloud Computing geschreven. Zoals ik in het interview heb aangegeven is het echt geen hype meer, maar een snel groeiende tak binnen Microsoft.

Microsoft biedt met Business Productivity Online Services een concrete oplossing voor kleine en grote bedrijven. Hieronder een frament uit het artikel van IT Exeutive over Cloud Computing:

Liever microsoft dan Google?

"Ik zie om me heen veel concrete interesse in cloud computing", stelt Peter de Haas, online strategy manager bij Microsoft Nederland. Hij ziet er tal van bedrijven al voor kiezen. “Neem GlaxoSmithKline die zijn 90 duizend Exchange-postbussen nu in een online variant afneemt. Coca Cola Enterprises, Nokia en in Nederland Philips kozen ook op grote schaal voor afname van Microsoft-software uit de cloud. Dat zijn serieuze stappen.”

Volgens De Haas begint bij bedrijven het besef door te dringen dat zij e-mail en andere communicatievormen niet per se zelf in de lucht hoeven te houden, maar beter af zijn als ze deze functionaliteit als dienst afnemen. Kostenbesparing, flexibilisering en reductie van de complexiteit in de infrastructuur zelf, maar vooral ook de eenvoudige kostentoerekening zijn de voornaamste motieven.
Microsoft heeft zelf grote verwachtingen van de Business Productivity Online Suite, die het concern eind april in 19 landen waaronder Nederland uitbracht. Het concern houdt er rekening mee dat over drie tot vijf jaar 50 miljoen van de in totaal 120 miljoen postbussen die nu lokaal draaien dan in de Bpos-cloudvorm afgenomen zullen worden. De genoemde voorbeelden zijn overigens stuk voor stuk bedrijven die voorheen op grote schaal met Lotus Notes-software van IBM werkten.

"Waarom deze bedrijven nu juist voor Microsoft hebben gekozen en niet voor Google waar ze bij de Apps-dienst soortgelijke functionaliteit en meer hadden kunnen afnemen, moet je niet aan mij vragen, maar aan deze bedrijven zelf”, zegt Eran Feigenbaum, security expert van Google.
“Ik ben in ieder geval blij dat Microsoft zoveel succes heeft met zijn nieuwe Bpos-dienst; het laat namelijk zien dat dit aanbodmodel echt door gaat breken.”

 

Lees het gehele artikel op de website van IT Executive : Cloud computing voorbij de hype

Peter de Haas
Peter de Haas
Artikelen: 3803