Persbericht: Microsoft Online Services – nu leverbaar

Het officiële Microsoft persbericht n.a.v. de beschikbaarheid van Microsoft Online Services in Nederland. Het persbericht bevat de link naar de presentatie en er zijn ook 3 leuke graphics beschikbaar, zie de links onderaan het persbericht

Schiphol, 29 april 2009 – Na een korte testperiode is de Business Productivity Online Suite, onderdeel van Microsoft Online Services, leverbaar in 19 landen, waaronder Nederland. Het betreft hier bedrijfssoftware die in de vorm van een reeks diensten via internet wordt geleverd. Deze ‘software uit de muur’ wordt gehost in een datacenter van Microsoft of bij een hosting partner en door partners van Microsoft verkocht en op maat gemaakt. In Nederland zijn er inmiddels een aantal bedrijven die van BPOS gebruikmaken.


“De infrastructuur voor het Nieuwe Werken. Wel de baten maar niet de lasten,” zo kenschetst Peter de Haas, Online Strategy Manager Microsoft Nederland, de Business Productivity Online Suite. “We bieden deze suite aan als een pakket van online diensten, als abonnement verkocht door partners en gehost door Microsoft. Onze klanten hebben nu de keuze hoe zij de software van Microsoft willen installeren: op hun eigen server(s), als dienst gehost door een Microsoft Hosting partner, of door Microsoft.”

Microsoft Online Services bestaat momenteel uit de Business Productivity Online Suite en de Deskless Worker Suite. De componenten van BPOS zijn:

  • Exchange Standard: e-mail, gedeelde agenda en contacten, toegankelijk via PC, mobiele telefoon en webbrowser, vrij van spam en virussen
  • SharePoint Standard: online samenwerken en documenten, applicaties, video en audio delen, alsof je naast elkaar zit
  • Office Communications: inzicht in elkaars bereikbaarheid, chat en via één klik communiceren
  • Live Meeting Standard : web- en video- vergaderen


De Deskless Worker Suite is een goedkope oplossing voor gebruikers die momenteel geen toegang hebben tot e-mail- en samenwerkingsdiensten. Bedrijven kunnen hiermee al hun werknemers toegang geven tot dezelfde e-mail- en samenwerkingssystemen. Voor meer informatie: www.microsoft.nl/online en www.ictheld.nl.

Nederlandse gebruikers

NoSuch Company schakelde onlangs over van een eigen communicatieserver naar Business Productivity Online Suite, een krachtige set online diensten voor communicatie en samenwerking. Coen de Heer, IT-beheerder bij NoSuch Company: “Als we de IT die we in gedachten hadden ‘on premises’ op eigen servers zouden laten draaien, was dat een kostenintensief traject geweest. Door te kiezen voor de Microsoft Business Productivity Online Standard Suite hadden we heel snel de beschikking over alle functionaliteit, zonder grote investeringen te moeten doen in een compleet serverpark en alles wat daarbij hoort. Het enige wat een pc-gebruiker nodig heeft, is een internetaansluiting en Microsoft Office 2007. Vergelijk de Microsoft Business Productivity Online Suite met gas, licht en water: waar je het nodig hebt komt het als het ware uit de muur. En heb je een draadloos netwerk, dan pluk je de IT gewoon uit de lucht.”

Procore is voorstander van een moderne, flexibele aanpak volgens ‘het nieuwe werken’. Zo hoeven medewerkers zich niet te houden aan vaste kantooruren van 9 tot 5. In plaats daarvan zijn ze onderweg naar of aan het werk bij de klant. Of ze werken in een café, thuis of op kantoor. “Uit eigen ervaring weten we hoezeer het flexibele werken in onze organisatie bijdraagt aan een prettige en productieve werkomgeving en een gebalanceerde levensstijl. Dat gunnen we onze klanten ook”, aldus Ariejan van Saane, Senior Consultant bij Procore. Met de Microsoft Business Productivity Online Suite realiseerde Procore verbeterde toegang tot informatie en verbeterde communicatie zodat de gebruiker kan bepalen hoe, waar en wanneer hij werkt. Verder is de productiviteit verhoogd en bedraagt de kostenbesparing jaarlijks € 77.400.


annatommie is een orthopedisch behandelcentrum met ambitieuze plannen. Van vier vestigingen wil annatommie groeien naar 18 locaties. Om deze plannen waar te maken moest eerst de productiviteit omhoog en de kosten omlaag, onder meer door handmatige processen te automatiseren. Omdat annatommie opzag tegen hoge IT-investeringen wees IT-partner Tam Tam op de Microsoft Business Productivity Online Suite. Hiermee kan annatommie met hetzelfde personeel 30% meer patiënten te behandelen. Door slimmere communicatie en informatieverwerking winnen medewerkers een tot twee uur per dag. Tegelijkertijd spaart annatommie jaarlijks € 28.000,= uit aan softwarelicenties.

Een presentatie van Peter de Haas over de Microsoft Online Services is hier te vinden. Blogs van Peter de Haas over ‘software uit de muur’ zijn te vinden op Peterdehaas.net

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.

Voor meer informatie:

Voor journalisten:

Microsoft Persdesk, telefoon: +31 (0)20 – 500 2555, e-mail: persdesk@microsoft.com.

Gebruikers die technische ondersteuning zoeken, kunnen contact opnemen met de helpdesk van Microsoft Nederland: 020 – 500 15 00

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/nieuws/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

 

Foto’s

cartoon1

cartoon2

cartoon3

Bron: Microsoft.nl