Unbutu ? Dat lust ik niet …

Webwereld meldt dat op Linux gebaseerde netbooks verre van succesvol zijn. Eén op de vijf klanten brnegt het apparaat terug omdat ze het besturingssysteem ongemakkelijk vinden. Windows namaken is moeilijker dan het lijkt …

… Linux netbooks vaak teruggebracht naar winkel

Vrijdag 14 november 2008, 12:29 – Na klachten heeft de Britse winkelketen Carphone Warehouse besloten een model Linux netbook uit de schappen te halen. Voor veel klanten is Linux een brug te ver.

Dat meldt TechRadar op de site. Het gaat om winkelketen Carphone Warehouse, moederbedrijf van de Phone House in Nederland.

Één op de vijf retourneert

Het model waar het om draait is de Elonex Webbook, dat standaard komt met het Ubuntu besturingssysteem. In Nederland is dit model niet beschikbaar. Een op de vijf klanten in Engeland zou terugkomen naar de winkel met de kleine laptop.

Niet vanwege technische kwalen, maar vanwege het ‘ongemakkelijke gebruik’. Klanten verwachten dat de netbook werkt als een Windows laptop, en zeggen Ubuntu ongemakkelijk te vinden. In totaal zijn er zo’n 60.000 van de Webbooks verkocht, waarvan dus 20 procent werd teruggebracht. …

Bron: http://webwereld.nl/ref/rss/53573Webwereld.nl

Peter de Haas
Peter de Haas
Artikelen: 3803