Heliview event ‘ Van Web 2.0 naar Enterprise 2.0’

Gisteren heb ik een presentatie gegeven op het Heliview Event ‘Van Web 2.0 naar Enterprise 2.0’ .

Dit was de 2e keer in 6 maanden dat Heliview een event heeft georganiseerd over dit onderwerp. Er waren veel goede spreker, waaronder Ross Mayfield van SocialText en Andrew McAfee van Harvard Business School.

Wel leuk om tussen zo’n line-up van sprekers te staan 🙂

clip_image001

Wat mij evenals de vorige keer enorm opviel is dat 70% van alles nog gaat over de definities, de verwachtingen, de mogelijkheden, wat analisten ervan vinden, etc. Bijna alsof Web 2.0 / Enterprise 2.0 een produkt is en men toch nog even wacht op versie 2.1.

Tijdens mijn presentatie zaten er ongeveer 70 mensen in de zaal en op mijn vraag “Wie is er al concreet bezig met de implementatie van een Web 2.0 oplossing ?” staken 4/5 mensen hun hand op. Naar mijn mening erg weinig en blijkbaar zijn nog zeer veel organsiaties zich aan het “orienteren” op de mogelijkheden in plaats van (op welke schaal dan ook) concreet dingen van de grond te krijgen.

Het doel dat ik met mijn presentatie had was een aantal van de veel gehoorde     “excuses” te adresseren en aan te geven dat je wel degelijk een start kunt maken. Ik hoop dat het in elk geval een aantal deelnemers heeft geinspireerd ..

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817