Computable: Coca-Cola lest mobiele dorst

Al eerder berichtte ik over een heel mooi project bij Coca Cola Enterprises waar Microsoft’s produkten en diensten een belangrijke rol spelen. Computable heeft nu een NL versie gebpubliceerd.

Een heel mooi voorbeeld van een organisatie die stappen maakt door het implementeren van een up to date platform. Een platform dat geleverd wordt door meerdere leveranciers en dus ook een goede showcase is van interoperabiliteit en last but not least een voorbeeld is van Software + Services.

Coca Cola Enterprises komt van een Lotus Notes en Lotus SameTime platform.

…Coca-Cola Enterprises wil dat alle 75.000 werknemers in 2009 van de nieuwste samenwerkingstechnologieën gebruik maken. De frisdrankfabrikant migreert naar een nieuwe omgeving voor ‘groupware en unified communications’.

Coca-Cola Enterprises haalde in 2007 een omzet van 20,9 miljard dollar. Er werken wereldwijd 73.000 mensen. Naast de productie en logistiek van Coca-Cola distribueert het concern andere dranken, zoals Dr. Pepper en Rock Star Energy-drink. “We werken samen met vijf strategische ict-leveranciers”, zegt it-directeur Esat Sezer. Hij somt op: Cisco (netwerken spraak, data en video), IBM (hardware en databases), SAP (zakelijke applicaties), Motorola (draadloze apparatuur voor mobiele werknemers) en Microsoft (levert samen met Cisco unified communications en samenwerkingsoplossingen). …

Saas

De frisdrankgigant neemt van Microsoft allerlei Saas (Software as a Service)-oplossingen af. Sezer: “We nemen afscheid van de producten Lotus Notes en SameTime. Met Microsoft SaaS voorzien we onze mobiele werknemers van collaborationsoftware waarbij het netwerk van Cisco wordt gebruikt. Denk aan Office Live, Office Communicator, Outlook, SharePoint en Live Meeting voor audioconferencing.” De it-directeur sluit niet uit tevens Microsoft CRM Live aan te schaffen. …

Source: Coca-Cola lest mobiele dorst

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822