Savage: Microsoft Live @edu

Op de weblog van Savage, gezemel.nl, een blogpost over de Windows Live @ EDU presentatie die Remco Ploeg, Michael Kleine en ik verleden maand hebben gegeven bij ROC Avensus voor een aantal ROC’s:

… Enige jaren geleden kwam bij ons op school de noodzaak voor e-mail voor cursisten om de hoek kijken. Probleem daarbij was dat de directie de noodzaak niet echt in zag en het dus niets mocht kosten. De oplossing is indertijd gevonden in Netmail, een webmail oplossing van Novell. Dat sloot mooi aan bij ons Novell netwerk.

Inmiddels zijn we bezig met het voorbereiden van de overstap van Novell naar Microsoft en gaan alle medewerkers volgend jaar over op Exchange in plaats van Groupwise. Kostentechnisch is het niet te doen om alle studenten ook op Exchange te zetten, dat is gewoon te duur. We waren dus op zoek naar een goedkope en goede oplossing als vervanging van onze Netmail omgeving.

Vorige week maandag zijn op ROC Aventus presentaties gegeven door Microsoft en Google. Beide grootmachten hebben een gratis oplossing voor het bieden van e-mail, opslagruimte en nog andere mooie diensten aan studenten. Hoewel beide oplossingen hun sterke en zwakke kanten hebben en mijn eigen voorkeur uit gaat naar Google (ik vind Gmail vele malen beter dan Hotmail) konden we het aanbod van Microsoft niet laten schieten. De eerste drie aanmeldingen kregen namelijk het vijfdaagse implementatietraject voor de installatie van Identity Livecycle Manager vergoed. …

… Een hele mooie toevoeging is Office Live Workspace. Hiermee kun je Office bestanden delen en bewerken (mits Office op de PC staat) en aanbieden ter evaluatie. Een docent of medecursist kan dan opmerkingen achterlaten zonder het document te hoeven bewerken.

Eigenlijk alles wat je studenten wil bieden die vanaf school, huis of stageplek met elkaar willen samenwerken en ten alle tijden contact met hun docent willen hebben.

Nu alleen de docenten nog aan de Live Messenger zien te krijgen …

Meer over Office Live Workspace volgende week …

Source: Microsoft Live @edu
Savage
Date Published: Fri, 30 Nov 2007 08:05:33 GMT

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817