Wow wat een superleuke dag gisteren.

Gisteren was ik aanwezig op het Media Innovations event in Groningen, waar ik ook een presentatie mocht geven over Microsoft’s visie op Media en Innovatie. De tijd was beperkt, maar ik heb het publiek in elk geval wat leuke nieuwe ontwikkelingen van Microsoft laten zien.

 

Remco Kouwenhoven heeft hier als een van de bezoekers nog een blogpost aan gewijd:

Het Business Acceleration Seminar was cool. Een aantal interessante presentaties en twee presentaties die er echt uitsprongen. Peter de Haas van Microsoft NL liet een aantal interessante nieuwe projecten van Microsoft zien: Photosynth en Seadragon.

De lokatie was trouwens ook vrij uniek, de MustSee bisoscoop in Groningen, onder het FC Groningen stadion. Eldert van Wijngaarden van Kalooga, de organisator van het event stuurt me nog foto’s, ik zal er zeker een op mijn blog zetten.

Het middagprogramma verschoof naar de Media Centrale naast het stadion waar een aantal van de deelenemende bedrijven aan het ochtendprogramma gevestigd zijn, waaronder Kalooga, Knowlogy en Lancodix. Zij gaven korte demonstraties van hun innovatieve produkten. Heel gaaf om te zien dat op gebieden waarvan je op het eerste gezicht zou aannemen dat dit toch allemaal allang bedacht was er nieuwe deuren worden geopend en goede nieuwe inititatieven en oplossingen zijn.

Aan het einde van de middag organiseerde het ICT Platform Noord Nederland nog een afterparty met bedrijvenpresentatie en een discussie rondom Closed/Open Source en de relatie naar Innovatie

Vanaf 16.00 uur organiseert Knowlogy samen met het ICT Platform in de Mediacentrale de Afterparty. Hier ben je ook van harte bij uitgenodigd. Daar worden de net gelanceerde initiatieven nogmaals kort gepresenteerd en er is uitgebreid de gelegenheid in debat te gaan met onder andere Microsoft rond het thema “is Closed Source goed voor innovatie?” Daarnaast zijn er ook andere vernieuwende concepten te zien via tafelpresentaties.

Remco Kouwenhoven was door het ICT platform gevraagd als facilitator op te treden en ik heb Microsoft vertegenwoordt in de discussie. Ik heb een korte toelichting gegeven op Microsoft’s visie op Open Source en duidelijk proberen te maken dat het geen zwart/wit discussie is en Microsoft zelf s op diverse fronten verschillende licentiestructuren en businessmodellen toepast. Het was een leuke constructieve discussie en hij smaakte naar meer: namens de recent opgerichte verening Noord Nederland Open heeft Remco Microsoft uitgenodigd om de discussie nog een keer over te doen / voort te zetten op een van hun bijeenkomsten. Ik neem dan versterking mee :-).

Na afloop nog een gezellige borrel met de deelnemers. Dit gaf nog even gelegenheid om even bij te praten en kennis te maken met o.a. Duco Dokter, de voorzitten van NNOpen.

Speciale dank gaat uit naar Eldert van Wijngaarden van Kalooga voor de organisatie en Koen Delveaux van City Life voor het delen van het presentatieslot.

I love Groningen 🙂

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817

Eén reactie

  1. Hey Peter, was inderdaad een prima dag. Leuk je daar ontmoet te hebben, hopelijk een voorproefje voor een vervolg.

Reacties zijn gesloten.