AG: Yahoo! Messenger, Quicktime en Firefox zijn het meest lek

Automatiseringgids publiceerde een overzicht van Bit9 vwb de applicaties met de meeste lekken. Opvallend toch wel Firefox op 3. Wat men hiermee ook duidelijk wil maken zijn de potentiële beveiligingslekken met ongecontroleerde Web 2.0 toepassingen in het bedrijf.

 

Beveiliger Bit9 heeft na onderzoek een top 10 samengesteld van de meest lekke applicaties. De software wordt vaak door gebruikers zelf geïnstalleerd op bedrijfscomputers. 

Om de systeembeheerders tegemoet te komen heeft Bit9 een top 10 van software gepubliceerd van de meest lekke, door werknemers zelf geïnstalleerde programma’s die het afgelopen jaar problemen bleken te hebben. De meeste producten van Microsoft werden niet meegenomen omdat de veiligheid hiervan meestal wel centraal wordt geregeld:

1 Yahoo! Messenger
2 Apple Quicktime
3 Mozilla Firefox
4 Microsoft Windows Live Messenger (Voorheen MSN)
5 EMC VMware Player (en andere producten)
6 Apple iTunes
7 Intuit QuickBooks Patch
8 Sun Java Runtime Evironment (JRE)
9 Yahoo! Widgets
10 Ask.com Toolbar 

Source: Yahoo! Messenger, Quicktime en Firefox zijn het meest lek
Author: Automatisering Gids
Date Published: Mon, 05 Nov 2007

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822