NU.nl: ‘Firefox en Apple niet langer veiliger’

… Alternatieve browsers zijn niet langer veiliger dan Microsofts Internet Explorer. Dat beweert althans it-bedrijf CA in een halfjaarlijks rapport over bedreigingen op internet. Ook Apples besturingssysteem Mac OS X krijgt er van langs. …

Source: ‘Firefox en Apple niet langer veiliger’
Author: Date originally published: Wed, 12 Sep 2007 14:09:04 GMT

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3813

2 reacties

  1. Mac OSX is in mijn ogen wel degelijk veiliger dan windows. Ik heb er althans nog geen virussen voor aangetroffen… Ook het relatief kleine gebruik draagt bij aan de veiligheid.

  2. Jort,
    Je geeft het zelf al aan. Het relatief kleine gebruik van MAC OS is ook mede bepalend dat het “relatief” veiliger is .. 😉
    Het is overigens niet mijn intentie om met dit soort posts aan te geven dat Windows veiler of minder veilig is, maar dat platformen en produkten als MAC OS en met name FireFox ok niet per definitie veiliger zijn … De omvang van het gebruik maakt deze pakketten dus ok zeer aantrekkelijk voor de zieke geesten die virussen en andere ellende maken.

Reacties zijn gesloten.