Nederland kiest massaal voor draadloos

DIt percentage is zeker hoger dan ik had verwacht. Ik ben benieuwd hoeveel van deze gebruikers hun draadloze netwerk (onbedoeld) onbeveiligd hebben ‘open staan’ … 

Het gebruik van draadloze technologie in Nederland maakt de komende vijf jaar een grote sprong voorwaarts. Op dit moment heeft 46 procent van de Nederlandse huishoudens een draadloos netwerk, terwijl 39 procent er binnenkort een wil aanschaffen.

Source: Nederland kiest massaal voor draadloos
Author: Date originally published: Fri, 07 Sep 2007 07:38:19 GMT

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822

2 reacties

  1. Het is natuurlijk veel gemakkelijker dan dat gedoe met netwerk kabels door je huis. Ik vind wel dat draadloos voor internet prima is maar kopiëren is wel een stuk trager met een 54MB draadloos netwerk dan met een 100MB utp netwerk. Hier in de buurt zie ik zo’n zes draadloze netwerken. Eén is er onbeveiligd en twee gebruiken WPA (waaronder mijn eigen), de rest zit nog op WEP.

  2. @savage,
    Volgens mij zijn de netwerken in jouw buurt ‘bovengemiddeld’ beveiligd. In veel wijken hoef je maar even te zoeken met je wifi telefoon om een ‘ open’ netwerk te vinden vandaag de dag …

Reacties zijn gesloten.