LCS: veilige instant messaging in bedrijf met Atos™ Workplace Solutions

Atos Origin, een van de grote systems integrators in Nederland gaat Microsoft Live Communications Server aanbieden als onderdeel van hun werkplekdiensten:


April 19, 2007
Utrecht – Atos™ Workplace Solutions lanceert Instant Messaging op de werkplek, gebaseerd op Microsoft’s Live Communications Server (LCS). Snelle en laagdrempelige online communicatie is daarmee ook binnen het bereik gekomen van organisaties die de voordelen van realtime communicatie aan willen bieden in een veilige, beheerde werkplekomgeving.

Instant Messaging (IM of ‘chatten’) wordt in veel bedrijven officieel nog niet toegestaan. Desondanks heeft Instant Messaging de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen in het bedrijfsleven. Het combineert de realtime communicatie van telefonie met de functionaliteit van e-mail (zoals bestanden meesturen, archiveren, toegangscontrole). Dankzij de presence-informatie kun je meteen zien of collega’s, klanten of business partners online zijn en direct met hen communiceren. Veel project teams, mobiele gebruikers, thuiswerkers en internationale partners vinden het een goed alternatief wanneer face-to-face contact niet mogelijk is. Instant Messaging leidt ook tot minder e-mails en minder (mobiele) telefoongesprekken. Medewerkers maken daarvoor echter gebruik van gratis consumentendiensten (zoals MSN, Yahoo Messenger e.d.), die een bedreiging vormen voor de corporate security en die een zware belasting op het bedrijfsnetwerk leggen.

Atos™ Workplace Solutions maakt instant messaging nu veilig en goedkoop mogelijk op basis van Microsoft’s Live Communications Server. Voor een vast laag bedrag per maand wordt alles voor klanten geregeld: van beheer en support tot updates en innovatie. De inzet van Live Communications Server kan ook een eerste stap zijn op weg naar integratie van spraak- en datavoorzieningen op de werkplek, oftewel Unified Communication.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817