Huiselijke werkplek zorgt voor meer inspiratie

Leuk artikel / onderzoek naar inrichting van kantoren en de relatie naar motivatie (en productiviteit) van medewerkers. Microsoft is een van de voortrekkers van ‘Het Nieuwe Werken‘ waar dit soort zaken een zeer belangrijk onderdeel in is

AMSTERDAM – Nederlanders worden niet vrolijk van hun werkplek. Slechts een derde van hen wordt blij van de eigen werkomgeving. Bovendien is bij hooguit een kwart van de Nederlanders de werkplek zo ingericht dat ze er creatieve inspiratie van krijgen.

Dat blijkt uit het Eerste Nationale Werkplekonderzoek, in opdracht van Primair Projekt.

Volgens het onderzoek krijgen mensen meer zin en plezier in hun werk als hun kantoor huiselijk is ingericht. Bijna de helft van de ondervraagden zou hierdoor zelfs langer willen doorwerken.

Werkplekken in Nederland zijn in de eerste plaats functioneel, maar volgens Primair Projekt zorgen steeds meer werkgevers voor een huiselijke sfeer in de kantoren, zodat mensen meer plezier in het werk krijgen.

Bron : Nu.nl

Ik kan trouwens verder geen info vinden over dit onderzoek, niet via Live Search en ook niet op de website van Primair Projekt. Ik blijf zoeken .. wordt vervolgd …