Nederlander werkt het hardst op dinsdag

Productiviteit is en blijft een interessant onderwerp. Vanuit Microsoft staat dit centraal in de ontwikkeling van oplossingen rondom de “Information Worker”. Dit onderzoek is erg interessant, ik zal eens zoeken naar meer informatie uit dit document

Nederlanders zijn het meest productief op dinsdag. Woensdag en donderdag komt er het minste werk uit hun handen. Nederlanders denken dat een eigen kantoor, fitnessfaciliteiten en airconditioning de productiviteit ten goede komen.

Dat blijkt uit een donderdag gepresenteerd onderzoek onderzoek van het Amerikaanse wervings- en selectiebureau Robert Half onder 1765 personeels- en financiële directeuren in elf landen. Internationaal wordt maandag ervaren als de meest productieve dag. Maar in Nederland vinden op die dag juist veel vergaderingen plaats. Op dinsdag worden de op maandag afgesproken acties uitgevoerd, wat het gevoel van productiviteit op die dag verhoogt, zo concluderen de onderzoekers.

Ook het grote aantal parttime werknemers in Nederland zorgt voor een lagere productiviteit op maandag, woensdag en vrijdag. Dan hebben veel collega’s en zakenrelaties vrij, waardoor de wel aanwezige werknemers minder gedaan krijgen.

Bron :BNR Nieuwsradio