Google verstevigt omhelzing met Firefox

Ik ben geen open source deskundige, dus neem mijn opmerkingen met een korreltje zout, maar ik vroeg me zo maar af het gaat bij open source in de eerste plaats om keuzevrijheid, toch ? UIt onderstaand bericht blijkt eens te meer het grotere commerciele belang en het hierop voorsoorteren van genoemde partijen. Ik denk persoonlijk dat het hier niet bij zal blijven …

De website van Google is standaard de startpagina in Firefox en tevens gebruikt de populaire browser Google voor zoekresultaten. Het is daarom niet verwonderlijk dat Google graag wil dat Firefox de browsermarkt gaat domineren ten koste van de huidige marktleider Internet Explorer.

[Via Computer Idee RSS]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3821

4 reacties

 1. Vince,
  Het is mij inderdaad bekend dat dit sinds kort zos is en ben er niet blij mee.
  Tijdgebrek belet mij om dit op korte termijn op te lossen. Ik wil graag overstappen naar een andere counter, maar nog wel even mijn “blogging to date” statistics bewaren.
  Zodra ik tijd heb ga ik dit oplossen 😉
  Bedankt

 2. Peter,
  De NedStat counter code genereert popups. Waarschijnlijk niet de bedoeling?
  Vince

 3. Mozilla krijgt 20 M per jaar voor het default zetten van GOOGL als opstart pagina. Heeft weinig te maken met OSS, gewoon met geld. En overigens heeft de gebruiker de keuze deze bij het instaleren niet aan te zetten. Ik snap je rand over OSS, geld en keuze vrijheidheid dus niet zo
  (en popups verschijnen in mijn browser enkel als /ik/ dat wil, niet als de server het wil, en dat heeft veel meer te maken met OSS vs MSFT. Keuze aan de maker vs keuze aan de gebruiker 🙂

 4. Bert, ik doel op het businessmodel rond open source en het feit dat er dus toch voor groter commercieel belang gekozen kan/zal worden …
  De opmerkingen rondom popups waren gericht op de statcounter die ik voorheen gebruikte (nedtsat) die na overgang naar een nieuw moederbedrijf iets te ijverig werd met popup’s. Dit staat dus los van browserkeuze en het feit dat gebruikers dit (natuurlijk) kunnen managen op zeer diverse manieren …

Reacties zijn gesloten.