EDS praat met Monitor over verkoop AT Kearney

EDS praat met Monitor Group over verkoop van zijn managementadviestak AT Kearney. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wallstreet Journal op basis van anonieme bronnen. De IT-dienstverlener zou niet langer overwegen het adviesbedrijf dat het in 1995 aquireerde aan het management te verkopen.

[Via Huize Zeezicht Nieuws]

Geen heel verrassende move. Ruim een jaar geleden konidgde EDS een nieuwe strategie aan waarin men ondermeer de AT Kearney business niet langer als ‘core’ zag. Volgens mij was EDS in 1995 een van de eerste Systems Integrators die een management consulting organisatie acquireerde met ondermeer als doel om meer presence op boardlevel te krijgen. Als snel bleek dit helemaal niet zo voordehandliggend te zijn. Management Consulting organisatie leven bij het feit / de perceptie onafhankelijk te zijn in hun adviezen.
Ondanks dat dit al snel duidelijk werd, volgens mij ook in de markt zijn bijna alle andere SI’s tioch het EDS voorbeeld gevolgd (IBM met PWC, CapGemini met E&Y, Atos Origin met KPMG). Wat heeft deze acquisities deze bedrijven nu echt gebracht tot op heden ? (buiten wat consulting omzet dan natuurlijk 😉 )