Top 5 smoezen bij illegaal softwaregebruik

Automatisering Gids: “Volgens de BSA zijn Nederlandse bedrijven opvallend naief met het verzinnen van smoezen als het gaat om illegaal softwaregebruik. De groep heeft de afgelopen jaren tal van excuses gehoord en stelde op basis daarvan een ‘Smoezen Top-5’ samen.

Op nummer een staat de uitspraak ‘Ik had geen idee dat ik deze software in gebruik had.’ Deze wordt gevolgd door het verweer ‘Ik wist niet dat ik deze software niet mocht kopieren.’ De bedrijven laten vaak weten dat ze het probleem wel kennen maar er nog niet aan toe zijn gekomen maatregelen te nemen.

Zo staat op de derde plaats ‘We zijn op dit moment de softwarelicenties aan het inventariseren.’ Op plaats vier staat ‘Deze software is alleen geinstalleerd op werkplekken die niet of nauwelijks worden gebruikt.’ De Top-5 wordt afgesloten met de kreet ‘Meer aandacht voor illegale software stond op de agenda, maar het is er nog niet van gekomen.’ (Richard Keijzer)”

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817