Steeds vaker Instant Messaging op de werkvloer

Uit een onderzoek onder 2000 Britten blijkt dat een groot deel van hen Instant Messaging-programma’s gebruikt in werktijd.
[Via Computer Idee RSS]

Uit diverse onderzoeken die op werelwijde schaal zijn uitgevoerd komt dat op dit moment de verhouding tussen het gebruik van publieke IM oplossingen (MSN, Yahoo, ICQ, …) en Bedrijfs IM oplossingen (Microsoft Live Communications Server, IBM Workplace Instant Messaging (sametime) is Publiek IM 80% : Bedrijfs IM 20%. Binnen 4 tot 5 jaar zal dit 100% anders zijn, namelijk Publiek IM 10% : Bedrijfs IM 90%. Om dit zoort processen te versnellen en deze ontwikkeling beheersbaar te maken heeft Microsoft Public IM Connectivity (PIC) ontwikkeld; een speciale dienst om de 3 grootste publieke IM netwerken op een veilige en beheersbare manier aan het bedrijfs IM netwerk te koppelen.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822