Recente MS ‘Windows update’-mail is valstrik

Een spam-mail afkomstig van 'update@microsoft.com' verleidt gebruikers tot een besmetting met een trojan, in casu 'Troj/DSNX-05', aldus het Britse bedrijf Sophos.

[Via Computable RSS]

Voor zover mij bekend stuurt Microsoft ook helemaal geen emails mbt updates. Windows update is een service die je via de Microsoft.com site activeert. Daarna loopt het proces automatisch of manueel, afhankelijk van hoe je het instelt. Wel goed dat hier uitvoerig over geïnformeerd wordt, er zijn helaas altijd mensen die alle mailtjes die ze krijgen openen en alles aanklikken. Zorg dus altijd voor een up to date virusscanner en spyware software.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817