Haarlem blokkeert audiospelers op gemeentecomputers

Op de computers van de gemeente Haarlem is het gebruik van audiospelers als Real Player en Windows Media Player taboe. Volgens de SP-fractie in de gemeenteraad is daartoe besloten om te voorkomen dat ambtenaren in werktijd via bijvoorbeeld Real Player porno bekijken op internet.

[Via Huize Zeezicht Nieuws]

Dit lijkt me geen prettig bericht als je bij gemeente Haarlem werkt en je vrouw leest dit.

Ik vind het een wat kort door de bocht actie. Mediaplayer en/of Realplayer zijn in mijn optiek een onderdeel van de infrastructuur / tools die gebruikers in een organsiatie gewoon nodig hebben. Wellicht maken organisaties nu nog weinig gebruik van multimedia toepassingen, maar denk aan zaken als trainingen en andere instructies; hierin worden meer en meer audio- en of videofragmenten gebruikt.
Het filteren / verbieden van specifieke content / sites kan op andere manieren worden gerealiseerd, zonder de applicatie te verbieden.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822