Nog meer comptetitie voor BlackBerry, dit keer van de mobiele operators

Rogers Communications, een Australische operator gaat binnenkort een nieuwe dienst starten die rechtstreeks concurreert met de RIM BlackBerry propositie.
Deze dienst is gebaseerd op een oplossing van Visto en stelt de mobiele operator in staat om, in plaats van de dienst in te kopen bij RIM (het Network Operating Centre), deze in huis te hosten. HIerdoor hoeven zijn niet zo’n 20 – 30 % van hun marge af te staan aan RIM.

Nu nog wachten op dergelijke proposities in Nederland.

Net als ik al eerder deze week heb aangegeven, de druk op het business model van RIM gaat absoluut toenemen …

Lees meer op mijn Engelstalige blog

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822