Linspire baas ziet wel voordelen in softwarepiraterij

“Piraterij is niet altijd slecht voor softwarebedrijven, meent Linspire-baas Michael Robertson. Vooral beginnende bedrijfjes kunnen er voordeel mee doen.

Volgens Robertson is de verspreiding van illegale kopieën een prima manier om de gebruikersbasis van een softwareproduct uit te bouwen. Hij heeft er geen probleem mee dat piraatversies van Linspire de ronde doen: ‘Ik hoop dat u een kopie van Linspire aan 100 mensen uitdeelt. Maar ik hoop ook dat uiteindelijk mensen zullen betalen voor onze software.’ “

Lees de rest van het artikel op :ZDNet.nl:

Deze man was eerst de baas van MP3.com, misschien dat hij zijn visie daar heeft opgedaan. Feit is dat veel mensen nog steeds het idee hebben dat open source software gratis is. Linspire is dat niet, maar weggeven / kopiëren is blijkbaar geen probleem. “maar uiteindelijk moeten mensen wel betalen”. Wacht maar tot uw centjes opraken meneer Robertson, dan piept u wel anders.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817