ZDNet.nl : Ruim kwart lezers heeft illegale Windows

ZDNet.nl: “Eind januari kondigde Microsoft aan strenger te zullen gaan controleren op illegale Windows-versies. Voor ZDNet reden om onze lezers de vraag voor te leggen: is uw Windows-versie wel legaal?
Van de 2437 respondenten bleek maar liefst 27 procent (663 computeraars) te werken met een illegale Windows-kopie.
Dat betekent nog niet dat de overige 73 procent zich keurig aan de regels houdt: 35 procent bleek dan wel een legale Windows-versie te hebben, maar daarnaast ook illegale software te draaien. In totaal had dus 62 procent van die aan onze poll deelnamen, wel een of andere illegale software-kopie op zijn of haar pc staan.

30 procent (733 van de 2437 mensen) bleek een zuiver geweten te hebben – tenminste op softwaregebied. Zij hebben uitsluitend legale software op de computer staan.
Natuurlijk zijn er ook mensen die gewoon helemaal geen Windows gebruiken, maar de voorkeur geven aan een ander besturingssysteem. 7 procent van de deelnemers had niets met Windows van doen”

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822