Gartner kapittelt Microsoft om beveiliging

Microsofts plannen om zijn klanten te beschermen met antivirus- en anti-spywaresoftware zijn een gemiste kans, stelt Gartner in een commentaar. Microsofts hoofddoel zou moeten zijn om antivirus- en anti-spywareproducten overbodig te maken, bijvoorbeeld door de volgende variant van Internet Explorer opnieuw te ontwerpen met beveiliging als leidraad. Daarnaast zou Microsoft zijn inspanningen moeten richten op het veiliger maken van de IT-infrastructuur van bedrijven met behulp van zijn Active Directory en zijn Systems Management Server.

[Via Huize Zeezicht Nieuws]

Wat een onzin standpunt van Gartner Group. “Antivirus en Anti Spyware overbodig maken” ??? Virussen en Spyware zijn een gegeven in de wereld van vandaag los van de beveiliging van Microsoft produkten. Natuurlijk moet Microsoft blijven werken aan de beveiliging van haar produkten, maar het feit blijft dat er nieuwe virussen, spyware en hacks blijven komen.
Reden voor Microsoft om Anti Spyware en Anti Virus software uit te brengen, al dan niet tegen een financiele vergoeding is dat het merendeel van de gebruikers wereldwijd geen of niet up to date Anti Virus en Anti Spyware software gebruikt. Dat is het echte probleem. Microsoft biedt dus een oplossing die niet direct onder haar verantwoordelijkheid valt.

Peter de Haas
Peter de Haas
Artikelen: 3803