Fabrikant Blackberry bijt in het stof

Research In Motion (RIM) heeft voor een beroepsrechter in de Verenigde Staten grotendeels ongelijk gekregen in een rechtszaak over patentschending. Het gevolg kan zijn dat de fabrikant van de Blackberry-zakcomputer moet stoppen met de verkoop in de VS.
[Via Huize Zeezicht Nieuws]

Oeps. Deze rechtzaak hangt al lang in de lucht. Sommigen denken dat het niet zo’n vaart zal lopen, maar gedoe met patenten kan toch voor de nodige ellende gaan zorgen bij RIM. Wat zouden de consequenties kunnen zijn voor gebruikers van deze technologie? Het gaat financieel een stuk beter met RIM gezien de verkopen van het afgelopen jaar, maar sprake van een zeer solvabel bedrijf is er nog niet. In mijn optiek zal dit impact hebben op de innovatiekracht van RIM en dus (op termijn) ook voor haar gebruikers.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817