Computable: IBM’s integratie kantoortoepassingen concurreert met nieuwste Microsoft suite

Computable Week 47 heeft een interessant artikel over de introductie van Workplace Services Express (blz 6 : “IBM’s integratie kantoortoepassingen concurreert met nieuwste Microsoft suite”)
Dhr. Uffe Sorensen van IBM/Lotus doet wat uitspraken waaruit blijkt dat hij niet goed / volledig is geïnformeerd over de Microsoft produkten.

..”Het (Workplace Services Express) integreert vlekkeloos met bijvoorbeeld een Office-2000-omgeving, dus dat hoef je nog niet te vervangen …

Hiermee wil Dhr. Sorensen m.i. de perceptie wekken dat, wil je gebruik maken van soortgelijke functionaliteit in een Microsoft omgeving, je ten alle tijden verplicht bent tot het upgraden naar de laatste versie. Dat is dus pertinent niet waar. Als tegenhanger van WSE versie 2.0 kun je Windows SharePoint Services (WSS) positioneren, deze oplossing is een standaard in het Windows Server 2003 platform. WSS werkt zeer goed samen met Office 2000, Office XP en natuurlijk ook met Office 2003.

Het Document “Good Better Best” beschrijft in detail deze integratie. Klik hier om het document te downloaden.

…”Bestaande kantoorapplicaties samenbrengen als een netwerkdienst dat kan de concurrentie niet..”…

Dit is dus onjuist. MS Office in combinatie met Windows SharePoint Services is exact dat. En deze oplossing was er eerder dan WSE 2.0.

…”Wij stellen een ondernemer daarnaast in staat zijn software op te waarderen wanneer het hem uitkomt”. Dat concurrent Microsoft als tegenzet de ondersteuning voor andere Office-toepassingen dan 2003 kan opzeggen, is een mogelijkheid, erkent Sorensen. “Daar hebben we geen invloed op”.

Kom op zeg. Wat impliceert deze man ? Microsoft heeft een heldere roadmap en is ook duidelijk tot welke datum een produkt wordt ondersteund. Zeker over een belangrijk produkt als MS Office kan en mag ondersteuning niet onduidelijk zijn.Op basis van dergelijk FUD (Fear Uncertainty and Doubt) probeert IBM/Lotus haar klanten te overtuigen ? Ik hoop dat bedrijven wijzer zijn dan dat.

Mr. Sorensen : “Do your homework before you give interviews“.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817